Chocolade-hazelnootpasta

Thuis hebben wij standaard hagelslag op de lunchtafel staan. Wanneer we op vakantie gaan blijft de hagelslag echter thuis (in tegenstelling op wat er van Nederlanders gezegd wordt…). Op vakantie gaan we namelijk voor de Nutella! Hoe heerlijk is dat op zo’n vers (stok)broodje… En ook supermakkelijk zelf te maken. Dus om dat vakantiegevoel nog even vast te houden: hier het recept voor chocolade-hazelnootpasta. Ik droom nog even weg naar de afgelopen vakantie…

Voor 1 pot van 450 gram

Ingrediënten:
100 gram hazelnoten
150 gram melk
15 gram glucosestroop
165 gram pure chocolade

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150ºC. Strooi de hazelnoten in ovenschaal en rooster ze 15 minuten in oven. Zet de lege (glazen) pot ook in de oven, zodat deze meteen steriliseert. Laat de hazelnoten na het roosteren even afkoelen.

Maal de hazelnoten in de hakmolen tot een pasta: de hazelnoten worden eerst poeder en wanneer de hakmolen dan blijft draaien, zal de olie uit de hazelnoten er voor zorgen dat er een pasta ontstaat. Schep de pasta in een ruime schaal.

Breng de melk en glucosestroop in een pan aan de kook. Giet dit mengsel vervolgens over de hazelnootpasta en roer tot een egaal mengsel.

Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Roer de chocolade door het hazelnoot-melkmengsel tot een egale pasta.

Giet de pasta in de pot. Laat de pasta afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast.

Bewaar de pasta 1 week in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *