Liebster Award ontvangen!!!

Wat een verrassing toen ik afgelopen week mijn Instagram opende: Sytske van Het keukentje van Syts heeft mij genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een virtuele award waarmee blogs gewaardeerd kunnen worden en we de blogger achter de berichten beter kunnen leren kennen. Dus nu is aan mij de vraag om de vragen van Sytske te beantwoorden en daarna zelf ook 5 bloggers te nomineren.Hihi… Ik moet meteen denken aan die kettingbrieven van vroeger: altijd leuk om post te krijgen! En deze award is natuurlijk helemaal leuk: doe ik dat bloggen toch niet voor niets! Dus Sytske, nogmaals bedankt!

De vragen die ik van Sytske kreeg:
1. Wie is de persoon achter jouw blog?
Al het Lekkers op deze blog en website wordt gemaakt door mij, Judith Gijsel. Ik ben 32 jaar, getrouwd en moeder van een dochterje (3 jaar) en een zoontje (8,5 maand). Samen wonen wij in Krimpen aan den IJssel, onder de rook van Rotterdam. Mijn man Jeroen zet al mijn baksels mooi op de foto, dus zonder hem ook zeker geen blog!

Bij het bakken staat voor mij kwaliteit centraal: bij mij geen pakjes en bakmixen, maar zelfgemaakt bladerdeeg en citroenrasp én pure roomboter en volle melk. Nee, bakken is niet gezond, maar wel heel erg lekker. En wanneer je doordeweeks gewoon gezond eet en goed beweegt, mag je in het weekend best genieten van een écht lekkere traktatie! Enne, vergeet dit vooral niet te delen met anderen.

In het dagelijks leven ben ik schoolmaatschappelijk werker op 2 basisscholen in Rotterdam. Bakken en bloggen die ik dus echt als hobby. En met 2 jonge kinderen heb ik hier helaas minder tijd voor dan ik het liefst zou willen… Maar de oudste bakt inmiddels vrolijk mee en dat is ook wel heel gezellig!

2. Wat is met stip je favoriete gebak?
Wat een vraag aan een bakfanaat! Daar is toch geen antwoord op te geven? Uiteraard halen mijn baksels alleen mijn receptenboek wanneer ik het echt lekker vindt… Daarbij is kiezen ook niet iets wat ik heel goed kan… Ik moet wel zeggen dat ik een zwak heb voor cake, maar voor een lekkere canoli kan je me ook s nachts wakker maken of donut… Nou ja, ik stop maar, want anders staat hier straks mijn hele receptenboek opgesomd…

3. En welk gerecht hoef je jou echt niet voor te schotelen?
Ik heb helemaal niets met de huidige trend van raw-food, waarbij ongezonde ingrediënten worden vervangen door gezondere varianten: suiker door dadels of melk door sojamelk. Ieder ingrediënt heeft namelijk zijn eigen bijdrage in een recept (lees hier over ook in mijn voorraadkast-blogs) en bij het vervangen van een ingrediënt zal het eindresultaat dus ook echt anders worden. En het smaakt gewoon anders en helaas heb ik vaak ervaren dat dit ook echt niet lekker is! Het ergste wat mij dan ook zou kunnen overkomen is allergisch worden voor gluten of zuivel: dan kan ik al dat Lekkers niet meer eten…

4. Wat is je lievelingsboek?
Dat moet dan toch wel een bakboek zijn! En ik denk dat mijn keuze dan zal komen op Patisserie van Hidde de Brabander. Dit is naast een receptenboek ook een heel mooi naslagwerk over patisserie. Na de aanschaf van dit boek heb ik verschillende recepten kunnen verbeteren door meer kennis!

5. Als je één ding in je leven over zou mogen doen… wat zou dat dan zijn?
Ik denk mijn studiekeuze. Ik heb heel leuk werk hoor! Maar soms betrap ik mezelf op de gedachten ‘waarom heb ik toch niet gekozen voor hogere hotelschool (waar ik echt serieus over heb nagedacht)’ of ‘had ik maar de banketbakkersopleiding gekozen’. En soms kom je ook pas gaande het leven erachter wat je gelukkig maakt. Dat is precies waarom ik inmiddels wel een patisserie-opleiding heb gedaan en heb ik plannen om (als de kinderen wat ouder zijn) meer met Lekkers van Judith te gaan doen: workshops, bestellingen, … En wie weet lukt het me ook wel om mijn huidige werk en bakken te combineren! Gewoon omdat het allebei leuk is.

6. Waar zou je nog graag eens naar toe willen reizen?
Ai, ik ben niet zo’n globetrotter, maar meer een huismus. Op vakantie gaan we altijd lekker kamperen in Europa en dat vind ik prima. En dan vind ik Italië altijd heel fijn (pizza, pasta en IJS!!!). Frankrijk heeft dan weer op zijn beurt de patisserie, croissants en heeeerlijk brood. En waar ik dan eigenlijk nog niet geweest ben, is Portugal: dat lijkt me nog wel een leuk land om te ontdekken.

7. Als geld geen rol speelt… wat zou je dan het liefste willen gaan doen?
Bakken en vooral anderen daar deelgenoot van maken!

8. Waar zou je echt niet zonder kunnen?
Heel cliché, maar ik kan niet zonder mijn gezinnetje. Ik zou er niet aan moeten denken om alleen te zijn!

9. Wat is de leukste verrassing die je ooit hebt gekregen?
Een mailtje van Uitgever Donker met de vraag of ik het leuk zou vinden om een bakboek te maken, was wel echt heel leuk en ook echt een verrassing! Het was de start van een lang traject van bakken en vooral ook fotograferen, maar ik ben zo blij met het resultaat!

10. Waar word jij altijd erg blij van?
Wanneer een nieuw of moeilijk baksel goed lukt! Ik kan dan overlopen van trots en ik-weet-niet-hoe-vaak zeggen hoe blij ik ben met het resultaat! Ja, ik heb weleens het hele huis rondgelopen met zelfgemaakte magnumijsjes: hoe tof is dat!?!

Nu jullie mij wat beter hebben leren kennen, is het tijd om het stokje door te geven. Op mijn beurt nomineer ik dan ook:
Marije bakt brood: ik zou heel graag zulk mooi desembrood kunnen bakken (staat op mn to-do-lijstje)
Rob’s bakery: volgens mij ook de hele dag met eten bezig!
Uit de keuken van Levine: ook weer zulk lekker brood…
Zaterdag brooddag: samen brood gebakken tijdens de cursus bij Robèrt en ja, weer brood…
Cakies: een blog die ik onlangs ontdekte en ik graag beter wil leren kennen.

En dit zijn mijn vragen voor jullie:
1. Wie is de persoon achter jouw blog?
2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
3. Wat is je lievelingskookboek?
4. Welke recept van mijn blog zou jij willen maken?
5. Wat is jouw favoriete recept?
6. Als je één ding in je leven over zou mogen doen… wat zou dat dan zijn?
7. Wat is je grootste nachtmerrie?
8. Waar zou je echt niet zonder kunnen?
9. Wat is de leukste verrassing die je ooit hebt gekregen?
10. Waar word jij altijd erg blij van?

De regels voor de genomineerden zijn als volgt:
* Bedank degene die jou heeft genomineerd – mij dus 🙂
* Post een link naar mijn blog in jouw bericht
* Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
* Beantwoord de vragen die je gesteld zijn
* Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
* Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
* Kopieer deze regels in je blogpost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *