Schuimkransjes

Bij ons staat de kerstboom inmiddels weer te pronken in de woonkamer. Mijn boom is eigenlijk pas echt af wanneer we er onze zelfgemaakte kerstkransjes van schuim in hebben gehangen. Nou ja, een deel van de kransjes haalt de boom niet… Die zijn al opgesmikkeld voordat ze opgehangen kunnen worden!

Wanneer je zelfgemaakte schuimkransjes in je kerstboom hangt, is het wel belangrijk dat de kransjes met de kerst nog lekker zijn en niet zacht zijn geworden of dat de suiker er uitloopt. Daarom maak ik mijn kransjes altijd van Italiaans schuim. Dit stabiele schuim blijft echt wel een paar weken goed!

Het maken van de kransjes is ook een echte familie-activiteit, die dus echt helemaal bij kerst past. Kinderen kunnen helemaal los gaan met het versieren van de kransjes en papa is altijd nodig om de kransjes helemaal boven in de boom te hangen…

Voor een boom vol kransjes:
Ingrediënten:
400 gram Italiaans schuim (1 recept)
decoraties, zoals musket of gekleurde hagel
150 gram pure chocolade

Bereidingswijze:
Maak het Italiaanse schuim volgens het recept.

Verwarm de oven voor op 100ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spatel het schuim in de spuitzak met een spuitmondje naar keuze (glad of gekarteld) en spuit het schuim in cirkels op de bakplaat. Dit kan je in 1 beweging doen, maar je kan ook toefjes tegen elkaar aan in een cirkel spuiten.

Bestrooi de kransjes met decoratie.

Laat de kransjes minimaal 3 uur drogen in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de kransjes in de oven liggen.

Tempereer de chocolade. Doop de onderkant van de kransjes in de chocolade en laat dit uitharden.

Bind een touwtje of lintje door de kransjes en hang ze in de kerstboom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *