Glazuur

Iedereen kent wel die felgekleurde suikerlaag op tompoezen of donuts. Dit glazuur is op veel producten te gebruiken als afwerking, bijvoorbeeld bij de spritsen. Ook werkt het glazuur goed als plakmiddel: doe wat glazuur op een koekje en plak hiermee decoraties op de koekjes.

Voor 50 ml

Ingrediënten:
50 gram poedersuiker
10-15 gram water
evt. kleurstof

Bereidingswijze:
Doe de suiker in een schaaltje en voeg een beetje water toe. Meng dit door elkaar. Blijf water toevoegen tot er een stevig, maar vloeibaar mengsel ontstaat.

Voeg eventueel nog wat kleurstof toe. De hoeveelheid kleurstof is afhankelijk van de kleur: voor roze glazuur is een druppeltje rode kleurstof voldoende, maar voor dieprode glazuur is meer kleurstof nodig.

Het glazuur is verder te verwerken met een spuitzak of een bakkwast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *