Poffertjes

Afgelopen week deed ik mezelf een cadeautje: een gietijzeren poffertjespan. Die moest natuurlijk gelijk uitgeprobeerd worden, dus bakte ik afgelopen zondag heerlijke poffertjes voor de lunch. En dat recept deel ik uiteraard graag met je!

Tot vorige week bakte ik mijn poffertjes altijd in een heel handig tostiapparaat waar je de bakplaten van kan wisselen, misschien ken je die wel. Hierin bakken zowel de onderkant als de bovenkant tegelijkertijd. Lekker snel dus, maar toch zijn dit niet de poffertjes die je bij een echte poffertjeskraam kan krijgen. Daar stond ik als kind al gefascineerd naar de bakplaat te kijken en vooral ook naar hoe handig de poffertjesbakker de poffertjes omdraaide. Dit omdraaien is trouwens nog niet zo gemakkelijk. Dus dat vraagt nog veel oefening, maar ja, poffertjes bakken en eten is echt geen straf!

 

Voor 50 poffertjes:

Poffertjes

Ingrediënten:
125 gram tarwebloem
4 gram bakpoeder
1 gram zout
200 gram melk
50 gram ei
15 gram keukenstroop
boter, op kamertemperatuur
poedersuiker

Bereidingswijze:
Verhit de poffertjespan op het fornuis. het is belangrijk dat de pan goed warm is, dus begin hier mee. Verwarm de oven voor op 50ºC.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een mengkom. Klop?de melk met een garde door de bloem.?Roer tot slot de stroop en het ei door het beslag. Doe het beslag in een doseerfles, zodat je de pan makkelijk en zonder knoeien kan vullen.

Smeer de kuiltjes van de poffertjespan in met boter. Gebruik hierbij een bakkwastje.

Spuit het beslag in de kuiltjes. Draai de poffertjes met een vork om wanneer de bovenkant droog is. Bak deze kant ook bruin en gaar. Doe de poffertjes in een ovenschaal en zet deze in de oven om de poffertjes warm te houden, terwijl je de volgende ladingen poffertjes bakt.

Verdeel de poffertjes over borden. Serveer de poffertjes met een beetje roomboter en poedersuiker.

Eet smakelijk!

One thought on “Poffertjes”

  1. R van Melis schreef:

    Ja poffertjes uit zo’n pan, daar draaide ik mijn hand niet voor om.
    Op electries fornuis. Nu met opductie ,over op een poffertjesplaat. vind ik geen succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *