Geitenkaasmuffins

Cake is er in alle vormen en maten: groot, klein, met vulling, zonder vulling. Maar over het algemeen is cake zoet. Deze geitenkaasmuffins zijn echter bedoeld voor bij de borrel of als hartig hapje bij de brunch.

Ter afsluiting van mijn patisserie-opleiding maakten we als een high tea voor onze vrienden en familie. Hiervoor maakten we ook deze geitenkaasmuffins. Hier werd ik meteen enthousiast van. Sindsdien zet ik ze regelmatig op tafel bij een lekker rood wijntje, zeker in het najaar. Nu de herfst toch wel in aantocht lijkt, deel ik met jullie het recept, zodat je ze zelf ook kan proberen!

Voor 24 stuks:
Ingrediënten:
75 gram zachte geitenkaas
1 el tijm
25 gram gedroogde tomaten, in stukjes
zout
peper
50 gram ei
100 gram volle melk
50 gram olijfolie
100 gram patentbloem
10 gram bakpoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet minicupcakevormpjes in een (mini)cupcakebakplaat.

Roer kruiden, geitenkaas, tijm en tomaten door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Roer het ei los met de melk en olijfolie. Meng dit door geitenkaasmengsel.

Zeef de bloem en bakpoeder boven het geitenkaasmengsel en roer dit tot een egaal beslag.

Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 met beslag.

Bak in 15 minuten gaar. Je kan de gaarheid testen door een sateprikker in de muffins te steken. Wanneer deze er droog en schoon uitkomt, is de muffin gaar. Laat de muffins afkoelen op een afkoelrooster.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *