Botercrème

Misschien denk je wel dat botercrème een vette, compacte massa is die er leuk uitziet als topping op een cupcake, maar stiekem helemaal niet smakelijk is. Dan heb je overduidelijk nog nooit botercrème gegeten, die gemaakt is met eiwitschuim: superluchtig en lekker om te eten!

Botercrème is simpel te maken door gelijke delen boter en poedersuiker met elkaar te mengen tot een crème. Deze crème is fantastisch om te gebruiken voor het vastplakken van fondant of decoratie, maar niet lekker om in hele toeven op een yupcake te spuiten, laat staan te gebruiken als vulling voor een taart. Gelukkig is er ook een elegante versie op basis van Italiaans eiwitschuim. Dit is eiwit dat luchtig wordt geklopt met hete suikersiroop, waardoor het eiwit luchtiger en steviger blijft.

Voor 750 gram

Ingrediënten:
500 gram boter, op kamertemperatuur
400 gram Italiaans schuim

Bereidingswijze:
Snijd de boter in blokjes van 1 cm.

Maak het Italiaanse schuim

Voeg de boter blokje voor blokje toe aan het schuim, terwijl je blijft kloppen.

Voeg evt. kleur- en smaakstoffen toe en klop deze door de crème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *