Bonbons – gesneden

Er zijn 2 soorten bonbons: gegoten en gesneden. De gegoten bonbons worden gemaakt met bonbonvormen en hebben een vloeibare vulling. De gesneden bonbons hebben een stevige vulling (die gesneden wordt) en worden gemaakt zonder vorm. Hoe dit precies gaat, lees je hier.

Wanneer je de techniek van het chocolade tempereren enigszins doorhebt, kan je aan de slag met het maken van talloze chocolaatjes. Zelfgemaakte bonbons zijn dan natuurlijk een goede manier om indruk te maken.

Voor 20-40 stuks (afhankelijk van de vorm en grootte):

Ingrediënten:
100 ml slagroom

30 gram glucosestroop
275 gram chocolade, puur of
340 gram chocolade, melk
400 gram chocolade naar keuze

Bereidingswijze:
Breng de room met de glucosestroop in de steelpan aan de kook.

Hak de chocolade grof en doe dit in een kom. Giet hier de kokende room op en laat een minuutje staan, zodat de chocolade kan smelten. Roer de chocolade en room tot een gladde ganache. Omdat er in verhouding slechts weinig warme room bij de chocolade gaat, zal niet alle chocolade smelten. Verwarm het mengsel daarom, indien nodig, in de magnetron (let op verbranden) of au bain marie tot alle chocolade is gesmolten en er een glad mengsel is ontstaan.

Bekleed het bakje met plastic folie en giet de ganache in het bakje. Dek het bakje af met plastic folie en laat de ganache een nacht uitharden in de koelkast.

Snijd de ganache in blokjes (vierkant, rechthoek, wiebertje).

Doorhaalvorkje

Doorhaalvorkje

Tempereer de chocolade. Doop de ganacheblokjes in de chocolade en haal ze er met een doorhaalvorkje uit. Leg de blokjes op een stuk bakpapier en laat de chocolade op een niet te warme plaats uitharden (niet in de koelkast).

Tempereer nog wat extra chocolade (eventueel een andere kleur) en spuit met een klein spuitzakje een decoratie op de bonbons.

 

Tip: Bovenstaand recept is een basisrecept waar eindeloos mee te variëren is. Zo kun je smaken toevoegen door bijvoorbeeld 1/2 vanillestokje of 5 gram koffiebonen mee te laten trekken in de room. Of roer nootjes door de ganache voordat je deze laat uitharden. Misschien heb je zelf ook nog een leuke variatie? Ik lees deze graag als reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *