Opleiding patisserie – desserts

Het einde van de opleiding naderde in het voorjaar van 2014. Maar er was nog 1 onderwerp wat nog weinig aandacht gekregen had: desserts! Dat kwam echter helemaal goed in deze laatste module!

De eerste dag van deze module was de ‘appeldag’.

Deeg maken

Deeg maken

Er werden een hoop appels geschild en deze eindigde in appeldesserts, die eigenlijk een miniversie waren van een appelslof (hoera, nu weet ik ook hoe ik een fruitslof moet maken!!!), en in apfelstrudel. Bij de strudel was met name het deeg een ‘ding’. Het deeg moet namelijk heel dun worden uitgetrokken.

Uiteindelijk zaten we allemaal volledig onder de bloem, maar konden we wel naar huis met een lekkere apfelstrudel!

Nougat

De bavaroisdesserts uit een van de modules basispatisserie werden verfijnd door vulling (ook wel cremeux genoemd) in de bavarois te verwerken. Ook was er plaats voor confiserie, of te wel snoep! Eindelijk leerde ik hoe ik zelf nougat moet maken. Ik had thuis wel eens een poging gewaagd, maar dat was geen succes… Ik creĆ«erde samen met een klasgenoot gelijk zelf chocoladenougat! Die dag heb ik een boel geleerd over het koken van suiker tot verschillende temperaturen.

7.2. Wijn en dessertproeverij-10In deze module was er ook een masterclass: ijs maken en een wijn-dessert-proeverij. Deze werd gegeven door Robert Verweij. Aangezien ik zelf thuis al wel aan de slag was geweest met het maken van ijs, had ik wat voorkennis. Maar nu kon ik de vragen stellen waar ik thuis geen antwoord op kreeg. En de hele ochtend lekker ijs snoepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *