Opleiding patisserie – module basispatisserie 2

Na de eerste module basistechnieken over deegjes en beslagen, ging deze module over de meer verfijnde patisserietechnieken: biscuits, bavarois, geleispiegels, petit fours en macarons. Het was letterlijk een stapje verder het patisserievak in!Waar we bij de vorige basismodule steeds een ander product maakten, maakten we nu een aantal dagen achter elkaar een

Bavaroisetaart vruchten

bavaroisedessert, maar steeds met een ander biscuit (met chocolade, met gemalen amandelen, met relief) en een andere bavaroise (met room, met vruchten). De gelatine was onmisbaar en de shockvriezer draaide overuren.

Terwijl de desserts in de vriezer stonden, was er tijd om aan de slag te gaan met amandelen.

Petit fours, petit glac?’s en macarons

Door deze steeds in een andere verhouding te mengen met ei, maakte ik verschillende amandelkoekjes. De bekendste waren uiteraard bitterkoekjes, maar ook Brussels en paleisbanket kwamen langs. Van die bitterkoekjes zijn dan ook weer petitglacés te maken! En ook een uitgebreide oefening met macarons (echt wel lastig) mocht niet ontbreken.

Friandises

De laatste lessen waren uitdagend: eerst het maken van het chocoladetaartje dat Rudolph van Veen ooit voor de Oscar-uitreiking maakte (zie uitgelichte afbeelding) en tot slot het maken van 4 verschillende friandises, 12 van elk soort. Na de modules over taartdecoratie was dit toch wel een zeer fijne patisserie-module!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *