Opleiding patisserie – module taartdecoratie

Ik zal eerlijk met jullie zijn: taartdecoratie is niet mijn ‘ding’. Waar het aan ligt, zou ik niet weten. Ik word gewoon niet zo enthousiast van het freubelen met marsepein of fondant. Laat mij maar lekker bakken! Toch heb ik tijdens de opleiding 2 modules taartdecoratie gevolgd. Achteraf gezien was dit zeker leerzaam en heb ik stiekem toch wel leuke taarten gemaakt!

De eerste module stond in het teken van royal icing: decoreren met een mengsel van eiwit en enorm veel suiker.

Royal icing verwerk je met een spuitzak. Gedurende de module heb ik randen gespoten, met colorflow afbeeldingen gespoten, kerstbomen gemaakt, bloemen gespoten, bloemen gemaakt met brush embroidery en dieren gemaakt met behulp van pressure piping.

 

Eindopdracht

De eindopdracht was het maken van een 2-laagse taart. Geheel naar eigen ontwerp: als de decoraties maar van royal icing waren.
De grootste verrassing van deze module zat er voor mij in dat je met royal icing dus ook koekjes kan decoreren! Inmiddels heb ik deze techniek al een paar keer toegepast om bijvoorbeeld kerstkoekjes te maken (kijk maar in mijn portfolio). En daar heb ik verbazingwekkend veel lol in!

De 2e module taartdecoratie was gericht op fondant.

Muizentaart

Ik heb verschillende technieken uitgeprobeerd, zoals bas relief, crimpen, frillen, stencillen, linten en strikken maken, rozen maken en dieren maken. Wederom leuk om kennis mee te maken, maar tijdens deze modules heb ik echt ontdekt dat hier mijn hart niet ligt. Verwacht van Lekkers van Judith dus geen kunstzinnige bruidstaarten of creatieve kinderverjaardagstaarten: mijn dochtertje krijgt een ultieme chocoladetaart voor haar verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *