Ik ben Judith Gijsel en houd enorm van het maken van lekkere baksels. Toen ik een jaar of 10 geleden een basiskookboek kreeg, kwam ik erachter dat de baksels waar ik voorheen een pakje of zakje voor gebruikte, zoals brownies en kwarktaart, eigenlijk prima te maken waren met verse ingrediënten. En vooral merkte ik hoe trots ik was op dit zelfgemaakte lekkers en hoeveel lekkerder ze smaakten! Dat is de meerwaarde van goede ingrediënten, liefde en aandacht voor je baksel. Ik werd en wordt nog steeds extreem gelukkig van de geur van een vers baksel dat net uit de oven komt. En wanneer ik door de supermarkt loop of zelfs bij de bakker sta, denk ik geregeld met trots ‘dat maak ik toch veel lekkerder zelf!’. Dit motiveert mij om steeds weer nieuwe dingen te proberen en deze vooral ook met anderen te delen. Inmiddels heb ik een opleiding en workshops op het gebied van patisserie en chocolade gevolgd. Daarnaast sta ik nog altijd geregeld recepten te testen.

Het bakken gaat van klassieke Franse patisserie tot oer-Hollandse baksels. Maar wat alle baksels gemeen hebben, is dat ze met liefde en op ambachtelijke wijze bereid zijn met ingrediënten van goede kwaliteit en vooral zonder kunstmatige toevoegingen om smaak, kleur of houdbaarheid te verbeteren. Dit betekent dat ik de tijd neem om een lekkernij te maken en alles zo veel mogelijk zelf maak. Ik gebruik dus geen bakmixen of kant-en-klare producten, zoals amandelspijs, bladerdeeg of citroenrasp. Op deze manier houd je zelf controle over je baksel: je weet precies wat er in je baksel zit (handig om te weten voor mensen met een allergie) én je kan een baksel naar eigen smaak bijstellen door bepaalde ingrediënten te vervangen, weg te laten of toe te voegen. Mijn ervaring is dat je zo écht indruk kan maken!

Mijn liefde voor, plezier in en kennis over het bakken, deel ik graag met je. Met ‘Lekkers van Judith’ wil ik inspireren om met liefde en op ambachtelijke wijze zelf aan de bak te gaan, zodat ook jij kan genieten van de lekkerste zelfgemaakte baksels. Je wilt nooit meer anders!
In mijn portfolio laat ik je een overzicht zien van het Lekkers dat ik de afgelopen jaren heb gemaakt om jou te inspireren om zelf ook de keuken in te stappen en de oven aan te zetten. Daarbij schrijf ik wekelijks een blog-bericht, waarmee ik mijn recepten, ervaringen, kennis, tips en inspiratie met je wil delen. En mocht je tegen moeilijkheden aanlopen, advies willen of juist een idee hebben voor een lekker baksel maar niet weten hoe dit aan te pakken, dan help ik je graag: via de bakhulp kan je altijd contact met mij opnemen.

Lekkers van Judith is ook te volgen op Facebook en Instagram, zodat je automatisch op de hoogte wordt gehouden van nieuwe inspiratie.

Over Judith Gijsel:

Naast hobbybakker ben ik ook moeder van een dochtertje. Daarnaast ben ik werkzaam als hulpverlener en begeleidt ik basisschoolleerlingen en hun ouders en leerkrachten wanneer zij hobbels tegenkomen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Inmiddels ben ik in het buurthuis een bakclub voor kinderen begonnen, waarin ik hen leer om met liefde en aandacht te bakken, waardoor mijn werk en mijn hobby samenkomt.