Suikerwafels

Wafels zijn er in vele soorten: Luiks, Brussels, hartig. Deze suikerwafels lijken op Brusselse wafels, maar smaken toch weer heel eigen: zoet, zacht, maar toch met een bite. Ik eet ze het liefst bij een kop thee (met lekker veel poedersuiker erop)!

Voor 6 wafels

Ingrediënten:
150 gram tarwebloem
5 gram bakpoeder
1 gram zout
40 gram kristalsuiker
50 gram boter, gesmolten
50 gram ei, losgeklopt
250 ml melk

Bereidingswijze:
Meng de bloem, bakpoeder, zout en de suiker in de kom van de mixer.

Voeg de boter, het ei en 100 ml van de melk toe. Roer dit tot een glad beslag. Voeg vervolgens, al kloppend, de rest van de melk toe. Laat het beslag 10 minuten afgedekt staan.

Verwarm ondertussen het wafelijzer. Giet 2x 1/6 deel van het beslag in het wafelijzer en bak deze 2 wafels in 5 minuten gaar. Leg ze op een afkoelrooster. Bak de rest van de wafels op dezelfde manier.

Bestrooi de wafels voor het serveren met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *