Perentaart

De herfst staat weer voor de deur. Dit vraagt weer om baksels met appels en peren. Deze perentaart heeft trouwens nog meer herfstsmaken, zoals amandel en rum! Al zin om aan de bak te gaan?

Voor 1 taart voor 12 personen

Ingrediënten:
340 gram tartelettedeeg (1x recept)
350 gram amandelspijs (1x recept)
10 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram ei
20 gram sinaasappelrasp (citroenrasp, maar dan met sinaasappel ipv citroen)
50 gram chocolade, puur
4 peren
poedersuiker

Bereidingswijze:
Fonceer het tartelettedeeg in een taartvorm met losse bodem. De bodem en vulling zullen tegelijkertijd gebakken worden, dus is het niet nodig de bodem blind te bakken.

Maak vervolgens de frangipanevulling: doe de amandelspijs, boter, ei en sinaasappelrasp in de mixer en meng dit kort door elkaar tot een egale massa. Smelt de chocolade en roer deze door de frangipane.

Verwarm de oven voor op 160ºC.

Schil de peren en snijd ze in 4 parten. Snijd de parten over de breedte in plakjes (niet helemaal tot beneden).

Giet de chocoladefrangipane op de taartbodem. Leg de perenparten in een cirkelvorm op de frangipane. Bestuif de peren met wat poedersuiker (deze zal smelten).

Bak de taart in 60 minuten gaar. Los de taart naar het bakken direct uit de vorm en laat hem afkoelen op een afkoelrooster. Bestuif de taart voor het serveren nogmaals met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *