Tartellettes zijn kleine 1 persoonstaartjes met een bodem van van bros (zand)deeg. Maar dit deeg is ook te gebruiken voor een grote taart. Het deeg kan met van alles gevuld worden. Zowel voor als na het bakken.

Voor 340 gram

Ingrediënten:
75 gram basterdsuiker
75 gram boter
3 gram citroenrasp
150 gram Zeeuwse bloem
3 gram bakpoeder
1 ½ gram zout
30 gram ei

Bereidingswijze:
Doe de boter, de basterdsuiker en de citroenrasp in de mixer en roer dit tot een egaal mengsel. De suiker zal niet volledig oplossen, maar zorg wel dat de suiker en boter goed gemengd zijn.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het botermengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg het ei toe en roer dit kort door het deeg. Het deeg zal samenplakken. Wanneer dit gebeurt, kan de machine uit.

Vorm een platte schijf van het deeg, pak dit in in plastic folie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Hierna is het deeg te verwerken volgens het gekozen recept.

Tartelettedeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *