Granola

Granola is een mengsel van noten, zaden en honing dat in de oven wordt gebakken. Het is fijne en krokante toevoeging aan je yoghurt, kwark of ijs. En nog gezond ook!Granola in potVoor 500 gram:
Ingrediënten:
160 gram havervlokken
40 gram lijnzaad
40 gram amandelschaafsel
40 gram zonnebloempitten
40 gram pompoenpitten
5 gram kaneel
100 gram honing
20 gram arachideolie
40 gram cranberry’s
40 gram rozijnen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150ºC.

Doe de havervlokken, het lijnzaad, het amandelschaafsel, de zonnebloempitten en de pompoenpitten in een?ovenschaal. Voeg de kaneel toe en meng alles goed door elkaar.

Verwarm de honing en de olie in een steelpan en roer dit goed door elkaar. Voeg dit toe aan havervlokkenmengsel en meng dit weer goed door met de lepel, zodat alles bedekt is met het honingmengsel. Bak de granola in 45 minuten krokant en bruin. Schep het mengsel tussendoor 2 keer door.

Meng de cranberry’s en rozijnen meteen door de granola wanneer deze uit de oven komt en laat de granola volledig afkoelen. De granola is in een luchtdicht afgesloten pot 2 weken te bewaren.

Granola is weer zo’n recept waar je zelf naar eigen inzicht ingredi?nten aan kan toevoegen. Welke aanvullingen heb jij? Laat het achter in een reactie op dit bericht!

2 thoughts on “Granola

  1. Hoi Judith. Dit heerlijke recept via je moeder gekregen en inmiddels al een paar keer gemaakt. Heerlijk!!
    Mijn tip is om deze granola eens met kokosolie te maken en wat extra noten zoals hazelnoten, walnoten en pecannoten toe te voegen. Ook smullen. Groetjes Marian

    • Hoi Marian, ik had inderdaad begrepen dat ze er een paar mensen heel blij mee had gemaakt! Fijn! En jouw tips klinken ook erg lekker. Geniet ervan! Groetjes, Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *