Wafels zijn er in verschillende soorten: krokante wafels voor bijvoorbeeld stroopwafels en grotere, zachte wafels. Vandaag deel ik het recept voor Brusselse wafels met je: heerlijk als dessert of bij de koffie met een bol ijs en vers fruit! Hmm…

Wafelijzer
Wafelijzer

Een Brusselse wafel is een luchtige wafel. Voor deze luchtigheid wordt gezorgd door een rijsmiddel, in dit geval gist. Dit betekent dat het beslag ook nog even de tijd nodig heeft om te rijzen. Verder heb je een wafelijzer nodig met een groot en diep wafelpatroon.

Voor 5 stuks:
Ingrediënten:
125 gram bloem, patent
6 gram suiker
1 gram zout
5 gram gist, vers (of 2 gram gedroogd)
125 gram melk, lauw
125 gram water, lauw
50 gram ei
50 gram boter, gesmolten

Brusselse wafels

Bereidingswijze:
Doe de bloem in een meng kom en maak hier een kuiltje in. Strooi de suiker en het zout aan de rand van het kuiltje op de bloem.

Meng de gist met de melk: roer dit goed los. Giet de melk en het water  in het kuiltje van de bloem. Roer dit tot een glad beslag. Meng het ei en de boter door het beslag tot dit weer egaal is. Leg een theedoek over de mengkom en laat het beslag op een warme plek 30 minuten rijzen.

Verwarm na 30 minuten het wafelijzer. Giet wat beslag op het ijzer en bak de wafels goudbruin. Dit duurt slechts een paar minuten. Laat de wafels wat afkoelen op een afkoelrooster, zodat de wafels krokant blijven. Serveer ze met ijs, slagroom, chocoladesaus, fruit of wat je maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

Brusselse wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *