De opleiding patisserie kende geen examen, wel een eindopdracht. In deze eindopdracht moest er een bedrijfje opgezet worden dat producten op basis van alle verschillende modules op de kaart had. Tijdens de les moesten er 3 van deze producten bereid worden…

Ik zette een fictief bedrijfje op met mijn klasgenoot Tim. Ons bedrijfje heette ‘ Café complet’. Logo

Bedrijfsprofiel ’Café Complet’
In restaurants zijn de friandises bij het afsluitende kopje koffie of thee sterk in opkomst. Met name in de betere (sterren-)restaurants is het koekje of chocolaatje inmiddels vervangen door een plateau vol met friandises.
’Café Complet’ is er voor hen die deze klasse ook in thuisdiners terug willen laten komen. Wij maken verschillende friandises, waarmee een zelfgekozen friandiseplateau kan worden samengesteld wat de klant vervolgens aan het slot van een thuisdiner kan presenteren bij een kopje koffie of thee. Daarnaast is er bij ’Café Complet’ ook de gelegenheid om de friandises, onder het genot van een kopje koffie of thee, ter plekke te proeven in ons friandisecafé.

Assortimentslijst ’Café Complet’
Een friandiseplateau is zelf samen te stellen. Hierbij is de keuze uit een petit plateau (3 friandises p.p.), moyenne plateau (4 friandises p.p.) en grande plateau (5 friandises p.p.).

Friandises:

Moelleux au chocolat
Moelleux au chocolat

Open moelleux au chocolat – Module chocolade
Mini-cappucino cupcake, gedecoreerd – Module royal icing
Petit four met sinaasappel en kokoscrème – Module fondant
Rozen-vanillemarshmallow – Module desserts

Marshmallows

Honeycomb – Module moderne patisserie
Limoen-meringuetartelette – Modules basis patisserie

Extra’s:
Suikerklontjes – Module siervakken

Limoen-meringue tartelette
Limoen-meringue tartelette

De dag was een succes: we werden uiteindelijk derde van de gehele klas: best iets om trots op te zijn.

 

 

Met deze eindopdracht eindigt ook mijn zomerproject. Ik hoop dat je inmiddels wat meer weet over mijn achtergrond in de patisserie en het bakken tot nu toe. Nu de zomer voorbij is, gaan ik weer lekker aan de ‘bak’!

Opleiding patisserie – eindopdracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *